MEHMET AKİF ERSOY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARİHÇESİ

10.09.2015 6460

Okulumuz 1983–1984 eğitim öğretim yılında ilk etapta 5 bölüm ile Gaziantep II. Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi adıyla bugünkü binasında okul müdürümüz Fehmi GÜLER tarafından eğitim öğretime başlamıştır. 1986–1987 eğitim öğretim yılında okulumuza büyük vatan şairimiz Mehmet Âkif Ersoy' un ismi verilmiştir.

1995–1996 eğitim öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi açılarak okulumuzun adı Mehmet Âkif Ersoy Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi olmuştur. Çeşitli eğitim öğretim yıllarında yeni bölümlerin açılmasıyla bölüm sayısı 19 olmuştur.

2004–2005 eğitim  öğretim yılında ise okulumuz 105 pilot kurum arasına alınarak MEGEP projesine dâhil edilmiş olup "Kalıp Teknolojisi ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi" dalında iki bölümle 4 yıllık eğitime başlamıştır.

2005–2006 eğitim öğretim yılında 4 yıllık eğitime geçişle birlikte okulumuzdaki alan sayısı 9 olarak belirlenmiştir. 2007 yılında Plastik Kalıp Teknolojisi Alanı , 2011 yılında Ayakkabıcılık ve Saraciye Teknolojisi Alanı'nın  açılması ile alan sayısı 11'e yükseltilmiş ve okulumuz alanlarının düzeni  bugünkü halini almıştır.

Oklumuzda ahşap teknolojisi, metal teknolojisi ve makine teknolojisi alanlarında, diğer kurum ve kuruluşlar ile özel sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak döner sermaye çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar 2003 yılında başlamış ve uzunca bir süredir  devam etmektedir. Döner sermayeden elde edilen ürünler Gaziantep'imizin ihtiyacını fazlası ile karşılayacak niteliktedir.

Okulumuz,  2015-2016 eğitim öğretim yılından beri İsmail Hakkı ELMAS müdürlüğünde faaliyetlerine devam etmektedir.